elinstallation-toppbild

Laddbox Uppsala

En laddbox är en enhet som används för att ladda elbilar hemma. Det är en slags laddstation som är speciellt anpassad för att användas på privat mark, så att du kan ladda din elbil hemma i stället för att behöva åka till en offentlig laddstation.

En laddbox består oftast av en enkel laddkabel som du kan koppla till din elbil, och en liten kontrollenhet som du kan ansluta till vägguttaget i ditt hem. När du har kopplat in din elbil och tryckt på startknappen på kontrollenheten, börjar elbilen att laddas upp med elektricitet.

Det finns olika typer av laddboxar på marknaden, med olika egenskaper och prestanda. Vissa laddboxar är snabbare än andra, och kan ladda en elbil på bara några timmar, medan andra tar längre tid. Det är viktigt att du väljer en laddbox som passar dina behov och din elbil.

Att installera en laddbox hemma kan vara en bra investering om du har en elbil, eftersom det gör det enklare och mer bekvämt att ladda din bil hemma i stället för att behöva åka till en offentlig laddstation. Dessutom kan det spara dig pengar på lång sikt, eftersom du slipper betala för elen på offentliga laddstationer.

Installera Laddbox

Att installera en laddbox för din elbil hemma kräver i allmänhet att du har en elinstallatör med rätt kompetens och erfarenhet att göra jobbet. Det är viktigt att installationen görs rätt för att undvika skador på din elbil eller ditt elnät.

Första steget är att välja en laddbox som passar dina behov och din elbil. Det är också viktigt att kontrollera att din hemförsäkring täcker installationen och användningen av laddboxen.

När du har valt en laddbox och fått tillstånd från din hemförsäkring, bör du kontakta en elinstallatör som kan göra installationen åt dig. Installatören kommer att kontrollera att ditt elnät har tillräcklig kapacitet för att klara av laddningen av din elbil, och att laddboxen är rätt dimensionerad för ditt behov.

Installationen kan innebära att elinstallatören behöver göra omväxlande åtgärder, såsom att installera en ny säkring eller en ny elmätare. Installatören kommer också att hjälpa dig att koppla in laddboxen och kontrollenheten, och lära dig hur du använder den.

När installationen är klar bör du testa laddboxen noga för att se att den fungerar som den ska, och att du kan ladda din elbil på ett säkert och effektivt sätt. Du bör också kontakta elleverantören och se till att du har rätt abonnemang och elavtal för att ladda din elbil hemma.

Vi på Elljus har stor erfarenhet av installationer, kontakta oss om du har frågor så hjälper vi dig.

Medarbetare

mikaela_ededahl
Mikaela Ededahl

Ekonomi

mikaela@el-ljus.se 0709-41 80 35
niklas_karlsson
Niklas Karlsson

Arbetsledare

niklas.k@el-ljus.se 0709-41 80 33
david_gustafsson
David Gustafsson

Arbetsledare

david@el-ljus.se 0709-41 80 31
asa_johansson
Åsa Johansson

Arbetsledare

asa@el-ljus.se 0706-41 81 40
joachim_ededal
Joachim Ededahl

Installatör

info@el-ljus.se 0709-41 80 30
ludvig_krohn
Ludvig Krohn

Installatör

info@el-ljus.se 0709-41 80 34
nathalie_waxin
Nathalié Waxin

Installatör

info@el-ljus.se 0709-41 80 36